Naast onze spelers zijn onze trainers het belangrijkste kloppende hart van onze club. In de komende periode willen wij hen eens “in the spotlight” zetten.

Deze keer interviewden we Sander van der Kloof

Beste Sander, ook voor jou hebben we 7 vragen.……..

1. Wie ben je?
Hallo, ik ben Sander van der Kloof, geboren en getogen in Zundert en sinds 2005 woon ik in Minderhout met Kim Vergauwen. We hebben 2 kinderen, Wout van 10 en Isabel van 8
Op dinsdag staan Lisse en ik op het veld met de meisjes U9 en u11, op de zaterdag ben ik zoveel mogelijk bij de wedstrijden van de u9 meisjes, Isabel voetbalt daarbij. Daarnaast is Kim afgevaardigde.

2. Hoe en wanneer ben je trainer geworden?

Vorig jaar halverwege het seizoen ben ik ingestapt bij Ilona die alle meiden deed, de groep werd wat groter en al heel snel kwamen ze er achter dat ik in Zundert al trainde, dus hebben ze me gevraagd als hulp trainer. Ilona stopte eind vorig jaar, nu ben ik samen met Lisse die de U11 doet op de zaterdag. We trainen samen de meiden op de dinsdag, en dat gaat eigenlijk super goed!

3. Wat vind je leuk aan trainer zijn?
Lekker naar buiten om te beginnen. Ik zit al teveel binnen en achter de computer hele dagen. Daarnaast vind ik het wel leuk om voor de groep staan, de meiden wat leren, en ook om met mijn dochter bezig zijn, zo lang ze dat nog leuk vind natuurlijk!! Enne als het kan stiekem zelf een beetje mee ballen en een klein steentje bijdragen aan de maatschappij.

4. Is trainer zijn ook wel eens moeilijk/lastig?
Nooit 😂
Uiteraard! We zijn allemaal mensen en meiden van rond de 10 jaar… je hebt zelf kinderen hè… da’s niet altijd makkelijk. Maar meestal staat er een grote glimlach op mijn gezicht tijdens de trainingen hoor!

5. Heb je ooit een opleiding gevolgd om trainer te zijn of ben je dat van plan?
Nee en nee, ik voetbal vanaf mijn vijfde, waarvan een jaar of 8 op selectieniveau in Nederland, waar ik trainers en visies heb zien komen en gaan. Daarnaast train ik ook al meer dan 10 jaar senioren bij vv Zundert. Uiteraard lees je links en rechts wel eens wat en zie ik zaken rondom me heen, en probeer daarop mijn trainingen voor te bereiden, maar een deel is ook ervaring en improviseren.

6. Heb je tips voor de club Minderhout VV?
Heb je even? Nee, zonder dollen, Minderhout is een mooie club die in mijn ogen kan bestaan dankzij een goede mix van vrijwilligers en sponsoren. Er wordt echt goed werk geleverd op allerlei vlak, we mogen blij zijn met de nieuwe structuur van de jeugd, de nieuwe trainingsvelden en ook alle activiteiten die er worden georganiseerd! Voetbal is meer dan alleen de wedstrijd en zeker het resultaat daarvan, alles eromheen is zeker zo belangrijk!

7. Zou je iemand anders aanraden om trainer te zijn bij Minderhout VV?
Ja, je bent zelf lekker buiten bezig, met vaak je zoon of dochter, wat is er nu mooier dan dat?

Enorm bedankt Sander! Veel succes de laatste 2 maanden van het seizoen!

Volgende interview is met Trainer Peter Lauryssen.

Minderhout VV zoekt ook voor volgend seizoen naar een aantal startende trainers.
Heb je vragen of interesse in trainer worden bij Minderhout VV. Spreek dan 1 van onze trainers aan of stuur een email naar onze TVJO Werner Hopstaken wernerhopstaken@hotmail.com

 

Trainer in the spotlight: Sander van der Kloof