Na een erg onduidelijke periode waarin de maatregelen voor ons als club elke week veranderden en er dan weer wel en vervolgens weer niet getraind/gespeeld mocht worden, zijn er afgelopen donderdag op Vlaams niveau toch wat knopen doorgehakt. Van sport wordt terug (en terecht) een prioriteit gemaakt. Dat betekent dat alle ploegen vanaf heden opnieuw naar hartenlust kunnen trainen en ook terug wedstrijden kunnen spelen.

We volgen hier trouwens steeds de maatregelen op die ons worden opgelegd vanuit Voetbal Vlaanderen (https://www.voetbalvlaanderen.be/competitie/voetballen-coronatijden) en de lokale overheden.

 

Wedstrijden/trainingen

In de coulissen wordt momenteel druk gewerkt om voor alle ploegen nog de nodige vriendschappelijke wedstrijden te organiseren. Jullie zullen hierover per ploeg de nodige info krijgen van jullie trainer/afgevaardigde. De kantine zal bij thuiswedstrijden indien mogelijk geopend zijn, op voorwaarde dat je ploeg voor minimaal 1 tapper zorgt, voor, tijdens en na de wedstrijd. Tegen de start van de competitie zal trouwens weer een taplijst verdeeld worden via de afgevaardigden waarbij elke ploeg evenredig aan bod komt.

Ook de competities zullen van start kunnen gaan. Voor de jeugdploegen worden de eerste wedstrijden gespeeld in het weekend van 5 en 6 september. De eerste elftallen beginnen een weekje later. De schema’s kunnen jullie terugvinden via de ‘BBF’-app of via deze link.

BELANGRIJK! Alvast tot en met 26 augustus is het gebruik van de kleedkamers en douches niet toegestaan. Dit geldt voor alle clubs binnen de provincie Antwerpen! Dat betekent dat spelers voorlopig dus best aangekleed naar matchen en trainingen komen.

COVID 19 maatregelen

Hoewel de wedstrijden dus hervat kunnen worden, zijn wij als club wel gebonden aan een reeks strenge COVID-19 maatregelen. Wij willen dan ook met absolute aandrang aan iedereen, dus zeker ook de supporters, vragen om zich aan deze regels te houden. We sommen de belangrijkste regels nog even voor u op:

  • Ontsmet je handen regelmatig, zeker bij aankomst bij Minderhout VV
  • Hou steeds 1,5m afstand, zowel in de kantine als langs het veld
  • Verplicht dragen van een mondmasker op het gehele terrein (dus ook supporters langs de kant!). Het masker mag alleen af als je aan tafel zit.
  • Verplicht zittend consumeren. Er zijn max 100 pers. in kantine toegestaan. Dit kan met max. 10 pers. per tafel (je eigen gezin + een contactbubbel van max 5 personen). Je dient je contactgegevens achter te laten. Sta alleen recht om te bestellen of naar het toilet te gaan en doe dit met je mondmasker op.

 

Jetonautomaat

In navolging van het gros van de andere voetbalclubs zal er binnenkort ook op Minderhout enkel nog betaald kunnen worden met jetons. We voorzien een automaat waarmee zowel met cash geld als met bankkaart jetons kunnen worden afgenomen. Eén jeton gaat 2€ kosten. Dat betekent dat een consumptie steeds 1 of maximum 2 jetons zal kosten. De automaat zal normaal in de loop van september worden geplaatst. In aanloop daar naartoe worden de prijzen in de kantine reeds aangepast.

Een aantal redenen hebben ons tot deze beslissing gebracht:

  • Gemak voor de tappers
  • Minder circulatie van geld: hygiëne, minder kans op fouten,…
  • Mogelijkheid om met bankkaart te kunnen betalen

 

We hopen op eenieders begrip voor de maatregelen die we hebben genomen (en moeten nemen).  Het is misschien even wat anders, maar anderzijds zijn we uitermate blij dat we jullie de komende weken weer op onze club mogen ontvangen.

Tot binnenkort!

 

K Minderhout VV

Nieuwsbrief augustus 2020