Gisteren nam de Vlaamse Regering enkele bijkomende maatregelen m.b.t. de sportsector. Concreet werd volgende beslist:
  • Geen sportbeperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008 en jonger).
  • Georganiseerd sporten (in clubs, trainingen, wedstrijden…) is verboden voor 13 jaar en ouder.
  • Sporten kan enkel outdoor in niet-georganiseerd verband voor personen van 13 jaar en ouder.
  • met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden
  • of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m
 Voetbal Vlaanderen concretiseerde vandaag deze regels voor de voetbalclubs. Voor ons als club betekent dit het volgende:
  • U14 tem senioren: geen trainingen/wedstrijden en dit met onmiddellijke ingang (dit laatste op vraag van Stad Hoogstraten)
  • U6 tem U13: trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio kunnen blijven doorgaan. De officiële wedstrijden worden stilgelegd.  (“Deze sportactiviteiten kunnen zoals beslist door de Vlaamse Regering in een coronaveilig kader worden georganiseerd. Hierdoor kunnen deze jonge spelers en speelsters zich verder, in een veilige en plezierige voetbalomgeving, ontwikkelen wat in deze moeilijke coronatijden voor het mentaal welzijn van deze kinderen van cruciaal belang is”)

Zoals altijd volgen we ook nu de regels van Voetbal Vlaanderen en de (lokale) overheden en we kunnen ons ook vinden in de beslissingen die zijn genomen. Erg jammer voor onze +12-jarigen, maar het is helaas even niet anders.

Anderzijds zijn we blij dat voor onze jongere spelers (U6 tem U13) wel nog speelkansen worden geboden. Maar ook hier willen we iedereen, zowel spelers individueel als ploegen de vrije keus laten. We begrijpen het als er spelers of ouders zijn die gezien de omstandigheden liever even niet komen voetballen. Bespreek dit even binnen je ploeg met je trainer zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

Hoe lang bovenstaande situatie geldt, is ook voor ons koffiedik kijken. Zo gauw er nieuwe maatregelen volgen, zullen we die zo snel mogelijk met jullie delen.

Update COVID-19 (28 okt)