Na vele jaren als sportief verantwoordelijke heeft bestuurslid Addy Janssen eind vorig seizoen besloten om zijn taken neer te leggen. Addy heeft jarenlang de belangen van de A-kern behartigd, maar koos nu bewust voor meer tijd voor zichzelf en zijn gezin, een keuze waarvoor wij uiteraard enkel begrip kunnen opbrengen. Wij willen Addy dan ook hartelijk bedanken voor zijn uitgebreide staat van dienst.
Anderzijds stelde dat de club wel voor de grote uitdaging om een nieuwe sportieve werking op poten te zetten. Onze club heeft het voorbije decennium een enorme groei gekend. We starten dit jaar met liefst 23 jeugdploegen die vanaf dit seizoen ook nog eens het voorrecht hebben om te kunnen trainen en spelen op ons nieuwe kunstgrasveld. Met een dergelijke onderbouw is het logisch dat onze toekomstvisie voor de A-kern sterk gericht is (en dat ook moet zijn!) op het bestaande en aanstormende Minderhoutse talent, zonder daarbij de realiteit en de balans binnen de kern uit het oog te verliezen. Concreet willen we ook de komende jaren een stabiele 3de provincialer blijven/2de provincialer worden.
Voor onze nieuwe sportieve cel waren we dan ook op zoek naar mensen die onze bestuursvisie delen, en die die met de nodige passie en engagement ook naar de praktijk kunnen vertalen. En we zijn erg blij te melden dat we die ook gevonden hebben:
Koen Koyen, voormalig TVJO en jeugdtrainer binnen onze club, gaat de taak van sportief verantwoordelijke op zich nemen. Hij zal de sportieve cel leiden. Zijn eerste doel zal zijn de sportieve visie verder in de praktijk uit te werken, maar wel met een extra focus op de A-kern. Gaston Hendrickx, ex-T2 en jeugdtrainer, gaat zich voornamelijk bezig houden met de individuele spelersopvolging in de bovenbouw (U15 en ouder), en zal daar ook waar nodig trainers bijstaan met raad en daad.
Zij zullen in de sportieve cel verder bijgestaan worden door Eddy Vermeiren (scouting) en Werner Hopstaken (jeugdcoördinator). Daarmee is onze sportieve cel voor de komende jaren helemaal ingevuld. Wij willen hen allen veel succes wensen in hun taak, en we zijn ervan overtuigd dat we hiermee opnieuw een belangrijke stap hebben gezet in de groei van onze club.

Nieuwe sportieve cel