Afgelopen week werd federaal beslist dat buitensport voor 12- tot 18- jarigen in beperkte bubbels (max 10 spelers + 1 begeleider) opnieuw is toegelaten. Goed nieuws dus voor onze U15 en U17 die al sinds eind oktober stil lagen!

Deze beperkte bubbel zal tegelijkertijd ook van toepassing zijn voor de 6 tem 12-jarigen, dus daar worden de maatregelen helaas iets strikter. Wedstrijden (ook vriendschappelijk) zijn voorlopig niet meer toegelaten, wedstrijdvormen binnen een training wel. Deze maatregelen zijn intussen ook overgenomen door Voetbal Vlaanderen en gaan in vanaf nu maandag 1 februari.

In de achtergrond hebben ons jeugdbestuur, de TVJO en de trainers de afgelopen dagen dan ook heel wat werk verzet om te zorgen dat we vanaf maandag helemaal klaar zijn om onze U15 en U17 opnieuw op de trainingsvelden te kunnen ontvangen. Tegelijkertijd werden ook opdelingen gemaakt van de verschillende jeugdploegen zodat er steeds in groepen van maximaal 10 kinderen kan worden getraind. Meer info over deze indeling en de trainingsuren ontvangt u van uw trainer.

Belangrijke beperking is wel dat kinderen vanaf 1 februari nog maar 1 buitenschoolse hobby mogen hebben. Dat betekent dat uw zoon/dochter misschien moet kiezen tussen de jeugdbeweging, voetbal of een andere activiteit. Wij gaan er vanuit dat wanneer uw kind naar de voetbaltraining komt, dit betekent dat de andere hobby’s “on hold” zijn gezet. Mogen wij u vragen om u aan deze regels te houden zodat we eventuele besmettingen zo ver mogelijk van het speelveld kunnen houden? Alvast bedankt!

Update COVID-19 (30 jan): beperkte bubbels (10 spelers), hervatting training U15 en U17